Novosti iz našeg tima

U razdoblju od 24. do 29. travnja održana je godišnja međunarodna konferencija europske biofeedback federacije – 19. BFE Meeting u Portugalu. Na konferenciji su predstavljena mnoga istraživanja proizašla iz primjene neurofeedback metode, te prikazi slučaja uspješnih neurofeedback treninga iz različitih dijelova svijeta.

U sklopu konferencije održale su se edukacijske radionice koje su pokrivale različita područja teorije i primjene biofeedback metode. Naša trenerica Josipa Bosak pohađala je petodnevnu edukacijsku radionicu iz teorije i primjene neurofeedback metode. Edukacija je napravljena prema standardima međunarodnog saveza za certificiranje biofeedback praktičara i predstavlja osnovni korak u dobivanju međunarodnog certifikata za primjenu neurofeedback metode. Radionica pokriva različita područja nužna za kvalitetnu primjenu neurofeedback metode kao što su osnovni principi neurofeedbacka, razumijevanje EEG signala i povezanosti s različitim mentalnim stanjima, psihofiziološka procjena, neuroanatomija i neurofiziologija, tretiranje različitih poteškoća i simptoma.

Voditelji radionice bili su Michael i Lynda Thompson, jedni od najvećih stručnjaka i kliničara koji ovu metodu primjenjuju već 25 godina. Svoje bogato iskustvo podijelili su s polaznicima te je naša trenerica potvrdila svoja postojeća znanja i vještine, ali stekla i mnogo novih. Cilj nam je i u budućnosti polaziti što više konferencija i edukacija kako bismo uvijek imali najnovije informacije iz područja neurofeedbacka.

Dobro je laštiti mozak trenjem uz druge mozgove.

Michel Eyquem de Montaigne
PODIJELI OBJAVU: