Djeca s atipičnim razvojem najčešće prolaze više različitih terapijskih pristupa. Umo omogućava da neurofeedback ne bude dodatno opterećenje u njihovim životima.

Svjedočanstva Umo korisnika

Tijekom trenažnog ciklusa naš tim komunicira s vama o provedbi treninga. Ovo su neke od poruka naših korisnika (imena su izmijenjena radi zaštite privatnosti).

Kao logoped odavno sam se uvjerila u dobrobiti neurofeedbacka jer su djeca koja su išla na te treninge u prosjeku bolje napredovala u radu sa mnom. Umo mi je omogućio da na optimalan način pružim mojim klijentima neurofeedback kao komplementarnu terapiju. Velika je stvar što se s Umo-om treninzi rade doma pa uvođenje neurofeedback treninga ne predstavlja novo organizacijsko opterećenje za obitelj.

Mr. sci. Nataša Šunić, prof. Logoped

Umo Neurofeedback

Uz Umo blagodati neurofeedbacka možete osjetiti bez dodatnog stresa fizičkog odlaska u tuđi prostor. Korištenje Umo opreme je jednostavno, a treninzi su organizirani tako da minimalno opterećuju vašu dnevnu rutinu.

oprema za neurofeedback trening od kuce

Jednostavno

provedba neurofeedback treninga od kuce

Opsežno

dječak tijekom neurofeedback treninga od kuce

Zgodno

Neurofeedback i djeca atipičnog razvoja

Ljudski mozak sadrži oko stotinu milijardi neurona koji neprestano međusobno komuniciraju, proizvodeći pritom različite obrasce moždanih valova. Dječji razvojni poremećaji u pravilu su praćeni odstupanjima od optimalne slike moždanih valova.

Neurofeedback treninzima možemo postići pozitivne promjene u obrascima moždanih valova, što dovodi do unapređenja odgovarajućih mentalnih aktivnosti.

dječak se igra s kockama

Neurofeedback je dokazano najefikasniji oblik terapije za suzbijanje simptoma ADHD-a, bilo da se radi o nepažljivom ili hiperaktivnom tipu. Kod djece s poremećajima pažnje najčešće se radi trening inhibicije theta vala.

ADHD kod djece
Dječak se skriva iza upitnika

Deficit pažnje vrlo je često u podlozi, ili dolazi sa mnogim drugim specifičnim poteškoćama učenja pa se ova vrsta treninga vrlo često primjenjuje u kombinaciji s logopedskim terapijama. Osim od rada na pažnji i koncentraciji mogu se raditi i protokoli ”buđenja” ili smirivanja određenih područja mozga, ovisno o tome da li se radi o zaostajanju u jezičnom razvoju, diskalkuliji, ili disleksiji.

Slična je stvar i s terapijom senzorne integracije jer paralelna provedba neurofeedback treninga, osim što smanjuje deficit pažnje, što je vrlo čest komorbiditet kod svih razvojnih poteškoća, poboljšava konsolidaciju naučenog kroz terapiju senzorne integracije.

beba leži u krevetu
mozak u pogonu

Problemi samoregulacije i slaba kontrola emocija također se mogu smanjiti neurofeedback treninzima. Navedeni problemi vrlo su često povezani s pojačanom brzom mentalnom aktivnosti, na koju možemo djelovati treninzima inhibicije brzih beta2 moždanih valova. Rezultati treninga mogu se očitovati u smanjenju tantruma, agresivnog ponašanja, ispada bijesa te u kontroli doživljaja emocija.

Djeca na autističnom spektru također dobro reagiraju na neurofeedback treninge koji mogu dovesti do značajnih poboljšanja u pažnji i komunikaciji, smanjenja motoričke aktivnosti i tantruma i bolje samoregulacije.

majka i sin sjede za stolom

Cjenik

460 €/mj + trošak dostave

Umo Neuro Centar d.o.o.,
L. Ružičke 2, HR-10000 Zagreb,
IBAN: HR6024840081135090068
OIB: 45498161221