Online Neurofeedback

Birajte mjesto i vrijeme za treninge koje vam najviše odgovara

Neurofeedback je neinvazivna i sigurna metoda mentalnog treninga koja je dokazano najbolja za: 

Umo HOME neurofeedback treninzi se rade u vlastitom domu, a vodi ih trener koji se preko interneta spaja na opremu koju dobijete od nas.

Umo Home tim

Svaki vaš trening vodi educirani trener koji se brine da Umo Home za vas bude ugodno i nadasve korisno iskustvo.
umo home tim mirna ujevic

Dr. Mirna Ujević

NEUROFEEDBACK TRENER

umo home tim petra chelfi

Mag. psyh. Petra Chelfi

NEUROFEEDBACK TRENER

umo home tim vinko buble

Mag. cin. Vinko Buble

NEUROFEEDBACK TRENER

umo home tim alma maletic

Alma Maletić

DIREKTORICA

Uz Umo HOME blagodati neurofeedbacka možete osjetiti bez dodatnog stresa fizičkog odlaska u tuđi prostor. Korištenje Umo opreme je jednostavno, a treninzi su organizirani tako da minimalno opterećuju vašu dnevnu rutinu.

provedba neurofeedback treninga od kuce prvi korak

1. Dostava i aktivacija opreme

Kada dobijete Umo opremu Umo trener Vas vodi kroz postupak spajanja opreme na vaše računalo. Cijeli postupak traje nekoliko minuta.

provedba neurofeedback treninga od kuce drugi korak

2. Prvi trening

Za vrijeme prvog treninga, koji se obično radi odmah po aktivaciji opreme, obavlja se snimanje stanja i utvrđuje individualizirani program treninga prilagođen potrebama klijenta.

provedba neurofeedback treninga od kuce treci korak

3. Organizacija treninga

Trenažni ciklus od 16 treninga počinje ponedjeljkom.
Dani treninga: ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak
Trajanje treninga: 30 minuta
Vrijeme održavanja treninga: od 8:00 do 19:00
Izbor termina je slobodan, što u praksi znači da ćemo uz toleranciju od 15 minuta svaki vaš izbor moći zadovoljiti.

Neurofeedback i djeca atipičnog razvoja

Ljudski mozak sadrži oko stotinu milijardi neurona koji neprestano međusobno komuniciraju, proizvodeći pritom različite obrasce moždanih valova. Dječji razvojni poremećaji u pravilu su praćeni odstupanjima od optimalne slike moždanih valova.

Neurofeedback treninzima možemo postići pozitivne promjene u obrascima moždanih valova, što dovodi do unapređenja odgovarajućih mentalnih aktivnosti.

Neurofeedback je dokazano najefikasniji oblik terapije za suzbijanje simptoma ADHD-a, bilo da se radi o nepažljivom ili hiperaktivnom tipu. Kod djece s poremećajima pažnje najčešće se radi trening inhibicije theta vala.

Deficit pažnje vrlo je često u podlozi, ili dolazi sa mnogim drugim specifičnim poteškoćama učenja pa se ova vrsta treninga vrlo često primjenjuje u kombinaciji s logopedskim terapijama. Osim od rada na pažnji i koncentraciji mogu se raditi i protokoli ”buđenja” ili smirivanja određenih područja mozga, ovisno o tome da li se radi o zaostajanju u jezičnom razvoju, diskalkuliji, ili disleksiji.

Slična je stvar i s terapijom senzorne integracije jer paralelna provedba neurofeedback treninga, osim što smanjuje deficit pažnje, što je vrlo čest komorbiditet kod svih razvojnih poteškoća, poboljšava konsolidaciju naučenog kroz terapiju senzorne integracije.

Problemi samoregulacije i slaba kontrola emocija također se mogu smanjiti neurofeedback treninzima. Navedeni problemi vrlo su često povezani s pojačanom brzom mentalnom aktivnosti, na koju možemo djelovati treninzima inhibicije brzih beta2 moždanih valova. Rezultati treninga mogu se očitovati u smanjenju tantruma, agresivnog ponašanja, ispada bijesa te u kontroli doživljaja emocija.

Djeca na autističnom spektru također dobro reagiraju na neurofeedback treninge koji mogu dovesti do značajnih poboljšanja u pažnji i komunikaciji, smanjenja motoričke aktivnosti i tantruma i bolje samoregulacije.

Kao logoped odavno sam se uvjerila u dobrobiti neurofeedbacka jer su djeca koja su išla na te treninge u prosjeku bolje napredovala u radu sa mnom. Umo HOME mi je omogućio da na optimalan način pružim mojim klijentima neurofeedback kao komplementarnu terapiju. Velika je stvar što se s Umo homeom treninzi rade doma pa uvođenje neurofeedback treninga ne predstavlja novo organizacijsko opterećenje za obitelj.

Mr. sci. Nataša Šunić, prof. Logoped

Tijekom trenažnog ciklusa naš tim komunicira s vama o provedbi treninga. Ovo su neke od poruka naših korisnika (imena su izmijenjena radi zaštite privatnosti).

Cjenik

460 €/mj

Trošak dostave nije uključen u cijenu

Umo Neuro Centar d.o.o.,
L. Ružičke 2, HR-10000 Zagreb,
IBAN: HR6024840081135090068
OIB: 45498161221