Pobijedite ADHD i osigurajte
svom djetetu razvoj kakav zaslužuje

Američka pedijatrijska akademija 2010. proglasila je neurofeedback najefikasnijim alatom za rješavanje problema ADHD-a, ispred farmakoterapije i psihoterapije, a Umo je 2020. omogućio da neurofeedback dođe u vaš dom.

Svjedočanstva Umo korisnika

Tijekom trenažnog ciklusa naš tim komunicira s vama o provedbi treninga. Ovo su neke od poruka naših korisnika (imena su izmijenjena radi zaštite privatnosti).

Umo Neurofeedback

Uz Umo blagodati neurofeedbacka možete osjetiti bez dodatnog stresa fizičkog odlaska u tuđi prostor. Korištenje Umo opreme je jednostavno, a treninzi su organizirani tako da minimalno opterećuju vašu dnevnu rutinu.

oprema za neurofeedback trening od kuce

Jednostavno

provedba neurofeedback treninga od kuce

Opsežno

dječak tijekom neurofeedback treninga od kuce

Zgodno

Što je uopće ADHD?

ADHD je akronim za Attention Deficit and Hyperactivity Disorder, u slobodnom prijevodu Poremećaj Pažnje i Hiperaktivnosti. Danas razumijemo da je to stanje puno kompleksnije nego što sugerira ime, koje se zadržalo samo iz praktičnih razloga.

Za početak je važno razumjeti da ADHD nije bolest nego stanje koje se javlja uslijed kašnjenja u sazrijevanju određenih dijelova mozga, konkretno prefrontalnog korteksa, a još preciznije inhibitornih neurona u prefrontalnom korteksu.

Sve naše misli, osjećaji i pokreti stalno su aktivni u naši mozgovima, ali u svijet izlazi samo ono što nam u određenom trenutku treba. Upravo prefrontalni korteks određuje što i kada treba izaći na površinu, a što ostati u našem unutarnjem svemiru. Jednostavno, kada prefrontalni korteks ne radi dobro, na površinu izlazi i ono što nam treba i što nam ne treba.

Ovisno o tome na kojem je točno dijelu smanjena aktivnost inhibitornih neurona, osoba koja “ima ADHD” može imati jednu ili više smetnji:

Kako neurofeedback rješava problem ADHD-a?

Neurofeedback pojačava aktivnost inhibitornih neurona u prefrontalnom korteksu, što dovodi do smanjenja nepoželjnih ponašanja, nabrojanih u gornjem pasusu. Kako to radimo? Pomoću EEG-a mjerimo razinu aktivacije tih neurona i svaki put kada vidimo povećanje aktivnosti nagradimo mozak na određeni način. Naši mozgovi imaju to svojstvo da teže nagrađivanju, a imaju sposobnost otkriti što je to što donosi nagradu – tako, uostalom, svako učenje funkcionira, od govora do vožnje bicikle. Srećom, naši mozgovi su u osnovi skromni pa je dovoljna nagrada poen u videoigrici ili video s jasnom slikom i zvukom.

Ukratko, kod neurofeedbacka igrač mislima upravlja videoigricom, a nastojeći unaprijediti igru, unaprjeđuje svoju moždanu aktivnost.

Blagodati Umo neurofeedbacka

Cjenik

460 €/mj + trošak dostave

Umo Neuro Centar d.o.o.,
L. Ružičke 2, HR-10000 Zagreb,
IBAN: HR6024840081135090068
OIB: 45498161221