Online Neurofeedback

Birajte mjesto i vrijeme za treninge koje vam najviše odgovara

Neurofeedback je neinvazivna i sigurna metoda mentalnog treninga koja je dokazano najbolja za: 

Umo HOME neurofeedback treninzi se rade u vlastitom domu, a vodi ih trener koji se preko interneta spaja na opremu koju dobijete od nas.

Umo Home tim

Svaki vaš trening vodi educirani trener koji se brine da Umo Home za vas bude ugodno i nadasve korisno iskustvo.
umo home tim mirna ujevic

Dr. Mirna Ujević

NEUROFEEDBACK TRENER

umo home tim petra chelfi

Mag. psyh. Petra Chelfi

NEUROFEEDBACK TRENER

umo home tim vinko buble

Mag. cin. Vinko Buble

NEUROFEEDBACK TRENER

umo home tim alma maletic

Alma Maletić

DIREKTORICA

Uz Umo HOME blagodati neurofeedbacka možete osjetiti bez dodatnog stresa fizičkog odlaska u tuđi prostor. Korištenje Umo opreme je jednostavno, a treninzi su organizirani tako da minimalno opterećuju vašu dnevnu rutinu.

provedba neurofeedback treninga od kuce prvi korak

1. Dostava i aktivacija opreme

Kada dobijete Umo opremu Umo trener Vas vodi kroz postupak spajanja opreme na vaše računalo. Cijeli postupak traje nekoliko minuta.

provedba neurofeedback treninga od kuce drugi korak

2. Prvi trening

Za vrijeme prvog treninga, koji se obično radi odmah po aktivaciji opreme, obavlja se snimanje stanja i utvrđuje individualizirani program treninga prilagođen potrebama klijenta.

provedba neurofeedback treninga od kuce treci korak

3. Organizacija treninga

Trenažni ciklus od 16 treninga počinje ponedjeljkom.
Dani treninga: ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak
Trajanje treninga: 30 minuta
Vrijeme održavanja treninga: od 8:00 do 19:00
Izbor termina je slobodan, što u praksi znači da ćemo uz toleranciju od 15 minuta svaki vaš izbor moći zadovoljiti.

Neurofeedback i vrhunska izvedba

Ako ste već na vrhuncu svoje profesije i pitate se kako izvući iz sebe još par posto poboljšanja, neurofeedback je idealna metoda za vas.

Vrhunski sportaši, piloti, top manageri, vrhunski muzičari već desetljećima koriste neurofeedback kao jedan vid pripreme, pod uvjetom da pripadaju organizacijama s velikim budžetima za psihološku pripremu.

Danas, uz Umo HOME, sve pogodnosti neurofeedbacka mogu postati dostupne i vama uz minimalna ulaganja.

Bolje spavanje
Svi smo iskusili što nedostatak sna može napraviti čovjeku, a poznato je da intenzivna aktivnost tijekom dana može odgoditi usnivanje, jednako kao i iščekivanje važnog događaja koji nas čeka jutro poslije. Neurofeedbackom, konkretno tzv. alpha-theta treninzma, možemo naučiti mozak kontrolirati proizvodnju theta valova koji su potrebni da bi se mozak otkačio od fokusa prema vani i umirio pred nastupanje sna.

Optimalna reakcija na stres
U svačijem životu postoji nebrojeno mnogo generatora stresa, a to se odnosi čak i na ljude koji imaju cijele timove koji se brinu da im misli mogu biti usmjerene samo na njihov posao. Po prirodi stvari, dugotraja prekomjerna i nekontrolirana reakcija na stres smanjuje efikasnost i narušava psihički i fizičko zdravlje pojedinca. Trening inhibicije beta2 valova koji su pokazatelj trajne mentalne napetosti, značajno smanjuje negativne reakcije na stres.

Emocionalna stabilnost
Ideal svakog performera je biti odvojen od svih negativnih emocija i potpuno usmjeren na zadatak ispred sebe. Jedna od prvih stvari koju naši klijenti nauče je prihvaćanje situacije na monitoru bez neurofiziološke reakcije. S vremenom ta sposobnost dovodi do potpune eliminacije negativnih emocija koje bi se inače prirodno javljale u teškim i nepovoljnim situacijama.

Smanjenje kognitivnog propadanja
Nevjerojatni napredak metoda fizičke pripreme doveo je do toga da su tijela sportaša danas sposobna izdržati velike napore puno dulje nego prije par desetljeća. Danas je normalno vidjeti sportaše koji su na vrhuncu karijere duboko u četvrtom desetljeću. Neurofeedback takvim sportašima omogućava produljiti i period kada je njihov um na vrhuncu sposobnosti.

Konsolidacija novonaučenih obrazaca aktivnosti
Jačanje theta vala dokazano poboljšava prebacivanje novonaučenih obrazaca u dugotrajnu memoriju. S obzirom na to da alpha-theta trening pojačava i sposobnost proizvodnje theta valova, bolji učinak primarnog treninga je nuspojava treninga za poboljšanje kvalitete spavanja.

Pojačani efekt ostalih metoda psihološke pripreme
Klasične metode psihološke pripreme u svrhu poboljšanja izvedbe, kao i bilo koji drugi vid treninga, stvaraju nove obrasce aktivnosti koji su također podložni alpha-theta treningu.

Poboljšanje pažnje i koncentracije
Jačanje theta vala dokazano poboljšava prebacivanje novonaučenih obrazaca u dugotrajnu memoriju. S obzirom na to da alpha-theta trening pojačava i sposobnost proizvodnje theta valova, bolji učinak primarnog treninga je nuspojava treninga za poboljšanje kvalitete spavanja.

Smirenje prije djelovanja
Zašto vrhunski sportaš gotovo svaki put uspije na isti način napraviti određeni pokret, a običan čovjek svaki put drugačije napravi taj pokret? Suprotno intuiciji, moždana aktivnost koja proizvodi taj pokret potpuno je jednaka i kod jednog i kod drugog. Razlika je u tome što mozak vrhunskog sportaša odradi samo ono što je potrebno za željeni pokret, a mozak običnog čovjeka neposredno pred akciju preplavi mnoštvo impulsa koji nemaju veze sa željenim pokretom. Istraživanja su pokazala da se u trenutcima potpunog smirivanja centralnog nervnog sustava javlja tzv. SMR val te da se neurofeedback treninzima može postići sposobnost kontrole nad tim valom. A, kontrola nad SMR valom znači da osoba može u datom trenutku utišati svoj CNS i time povećati vjerojatnost točnog i pravovremenog obavljanja kritičnog pokreta.

Tijekom trenažnog ciklusa naš tim komunicira s vama o provedbi treninga. Ovo su neke od poruka naših korisnika (imena su izmijenjena radi zaštite privatnosti).

Organizacije koje godinama koriste neurofeedback

Cjenik

460 €/mj

Trošak dostave nije uključen u cijenu

Umo Neuro Centar d.o.o.,
L. Ružičke 2, HR-10000 Zagreb,
IBAN: HR6024840081135090068
OIB: 45498161221