Neurofeedback i vrhunska izvedba

Ako ste već na vrhuncu svoje profesije i pitate se kako izvući iz sebe još par posto poboljšanja, neurofeedback je idealna metoda za vas.

Vrhunski sportaši, piloti, top manageri, vrhunski muzičari već desetljećima koriste neurofeedback kao jedan vid pripreme, pod uvjetom da pripadaju organizacijama s velikim budžetima za psihološku pripremu. Danas, uz Umo HOME, sve pogodnosti neurofeedbacka mogu postati dostupne i vama uz minimalna ulaganja.

Umo HOME neurofeedbeck treninzi se rade u vlastitom domu, a vodi ih trener koji se preko interneta spaja na opremu koju dobijete od nas.

Bolje spavanje
Svi smo iskusili što nedostatak sna može napraviti čovjeku, a poznato je da intenzivna aktivnost tijekom dana može odgoditi usnivanje, jednako kao i iščekivanje važnog događaja koji nas čeka jutro poslije. Neurofeedbackom, konkretno tzv. alpha-theta treninzma, možemo naučiti mozak kontrolirati proizvodnju theta valova koji su potrebni da bi se mozak otkačio od fokusa prema vani i umirio pred nastupanje sna.

Optimalna reakcija na stres
U svačijem životu postoji nebrojeno mnogo generatora stresa, a to se odnosi čak i na ljude koji imaju cijele timove koji se brinu da im misli mogu biti usmjerene samo na njihov posao. Po prirodi stvari, dugotraja prekomjerna i nekontrolirana reakcija na stres smanjuje efikasnost i narušava psihički i fizičko zdravlje pojedinca. Trening inhibicije beta2 valova koji su pokazatelj trajne mentalne napetosti, značajno smanjuje negativne reakcije na stres.

Emocionalna stabilnost
Ideal svakog performera je biti odvojen od svih negativnih emocija i potpuno usmjeren na zadatak ispred sebe. Jedna od prvih stvari koju naši klijenti nauče je prihvaćanje situacije na monitoru bez neurofiziološke reakcije. S vremenom ta sposobnost dovodi do potpune eliminacije negativnih emocija koje bi se inače prirodno javljale u teškim i nepovoljnim situacijama.

Smanjenje kognitivnog propadanja
Nevjerojatni napredak metoda fizičke pripreme doveo je do toga da su tijela sportaša danas sposobna izdržati velike napore puno dulje nego prije par desetljeća. Danas je normalno vidjeti sportaše koji su na vrhuncu karijere duboko u četvrtom desetljeću. Neurofeedback takvim sportašima omogućava produljiti i period kada je njihov um na vrhuncu sposobnosti.

Želite isprobati metodu ili samo porazgovarati o njoj?

Konsolidacija novonaučenih obrazaca aktivnosti
Jačanje theta vala dokazano poboljšava prebacivanje novonaučenih obrazaca u dugotrajnu memoriju. S obzirom na to da alpha-theta trening pojačava i sposobnost proizvodnje theta valova, bolji učinak primarnog treninga je nuspojava treninga za poboljšanje kvalitete spavanja.

Pojačani efekt ostalih metoda psihološke pripreme
Klasične metode psihološke pripreme u svrhu poboljšanja izvedbe, kao i bilo koji drugi vid treninga, stvaraju nove obrasce aktivnosti koji su također podložni alpha-theta treningu.

Poboljšanje pažnje i koncentracije
Jačanje theta vala dokazano poboljšava prebacivanje novonaučenih obrazaca u dugotrajnu memoriju. S obzirom na to da alpha-theta trening pojačava i sposobnost proizvodnje theta valova, bolji učinak primarnog treninga je nuspojava treninga za poboljšanje kvalitete spavanja.

Smirenje prije djelovanja
Zašto vrhunski sportaš gotovo svaki put uspije na isti način napraviti određeni pokret, a običan čovjek svaki put drugačije napravi taj pokret? Suprotno intuiciji, moždana aktivnost koja proizvodi taj pokret potpuno je jednaka i kod jednog i kod drugog. Razlika je u tome što mozak vrhunskog sportaša odradi samo ono što je potrebno za željeni pokret, a mozak običnog čovjeka neposredno pred akciju preplavi mnoštvo impulsa koji nemaju veze sa željenim pokretom. Istraživanja su pokazala da se u trenutcima potpunog smirivanja centralnog nervnog sustava javlja tzv. SMR val te da se neurofeedback treninzima može postići sposobnost kontrole nad tim valom. A, kontrola nad SMR valom znači da osoba može u datom trenutku utišati svoj CNS i time povećati vjerojatnost točnog i pravovremenog obavljanja kritičnog pokreta.

Umo HOME svu potrebnu opremu šalje poštom na vašu adresu. Korištenje Umo opreme je jednostavno, a u svemu Vas prati naš tim koji je tu da otkloni svaku eventualnu tehničku poteškoću.

Tijekom trenažnog ciklusa naš tim komunicira s vama o provedbi treninga. Ovo su neke od poruka naših korisnika (imena su izmijenjena radi zaštite privatnosti).

Organizacije koje godinama koriste neurofeedback

Cjenik

Organizacija treninga

Trenažni ciklus od 16 treninga počinje ponedjeljkom.
Dani treninga:  ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak
Trajanje treninga treninga:  30 minuta
Vrijeme održavanja treninga:  od 8:00 do 19:00
Izbor termina je slobodan, što u praksi znači da ćemo uz toleranciju od 15 minuta svaki vaš izbor moći zadovoljiti.

Želite isprobati metodu ili samo porazgovarati o njoj?