Neurofeedback i bolje učenje

Sve je više djece koja imaju problema s ostvarivanjem punog potencijala u školi zbog minimalnog deficita pažnje ili nemogućnosti mirnog praćenja nastave. Veliki problem predstavlja i nedostatak motivacije za samostalni i redovit rad, koji se u pravilu javlja kada dijete već razvije frustraciju prema školi.

Neurofeedback treninzi mogu pomoći kod navedenih problema kroz jačanje fokusa, koncentracije, samokontrole i poboljšanje opće samoregulacije mozga.

neurofeedback treninzi od kuce za bolje ucenje

Umo HOME neurofeedbeck treninzi se rade u vlastitom domu, a vodi ih trener koji se preko interneta spaja na opremu koju dobijete od nas.

U gore navedenim slučajevima u pravilu se radi o laganoj disregulaciji tzv. mreže zadanog načina rada koja bi trebala biti aktivna kada je mozak budan ali nije fokusiran na vanjski svijet (kao što je slučaj kod sanjarenja), a gasi se kada se pažnja usmjeri na vanjski svijet. Kada ta mreža ne funkcionira kako treba dijete se ponaša po nepoželjnim obrascima: odluta za vrijeme nastave, gubi motivaciju za samostalan rad, slabije pamti naučeno, ima poteškoće u prioritizaciji zadataka, itd.

Navedeni problemi uspješno se rješavaju neurofeedback treninzima usmjerenim na smanjenje spore aktivnosti (delta i theta valovi) te jačanje srednje brzih valova beta1 i SMR. Osim tih protokola, mogu se raditi treninzi u cilju buđenja centara u mozgu koji sudjeluju u stvaranju matematičkih vještina, kao i treninzi za poboljšanje memorije.

Želite isprobati metodu ili samo porazgovarati o njoj?

Nekoliko puta u zadnjih par godina doživjela sam da dijete zbog neurofeedbacka u svega par tjedana potpuno promijeni ponašanje na satu i svoj pristup obavezama. Moje je mišljenje da bi cijeli obrazovni sustav profitirao kada bi većina djece u ranoj dobi iskoristila blagodati neurofeedbacka. Ta gotovo utopijska ideja uz Umo HOME postaje sasvim realna mogućnost.

Veronika Pivčević, prof. hrvatskog jezika

Tijekom trenažnog ciklusa naš tim komunicira s vama o provedbi treninga. Ovo su neke od poruka naših korisnika (imena su izmijenjena radi zaštite privatnosti).

Umo HOME svu potrebnu opremu šalje poštom na vašu adresu. Korištenje Umo opreme je jednostavno, a u svemu Vas prati naš tim koji je tu da otkloni svaku eventualnu tehničku poteškoću.

Cjenik

Organizacija treninga

Trenažni ciklus od 16 treninga počinje ponedjeljkom.
Dani treninga:  ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak
Trajanje treninga treninga:  30 minuta
Vrijeme održavanja treninga:  od 8:00 do 19:00
Izbor termina je slobodan, što u praksi znači da ćemo uz toleranciju od 15 minuta svaki vaš izbor moći zadovoljiti.

Želite isprobati metodu ili samo porazgovarati o njoj?